Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 28-01-2014 | Article Rating | (0) reacties

Multimedia documenten WOI

Multimedia documenten WOI

Op internet publiceert o.a. de Universiteit van Oxford veel multimediamaterialen en verhalen uit de periode 1914-1918. Iedereen kan eigen verhalen toevoegen.

De site biedt erg veel uiteenlopende materialen over de Eerste Wereldoorlog. Dit zijn documenten, foto’s maar ook unieke filmbeelden, vaak gerelateerd en opgehangen aan persoonlijke verhalen.



De site zegt zelf:

Europeana 1914-1918

Op Europeana 1914-1918 vindt u uiteenlopende/verschillende/diverse documenten over de Eerste Wereldoorlog die in het kader van drie grote Europese projecten werden verzameld . Het resultaat is een uniek online archief van nationale collecties van bibliotheken, persoonlijke verhalen en indrukwekkende filmbeelden. Al deze documenten samen bieden vanuit verschillende invalshoeken van beiden zijden van het front een uitzonderlijk perspectief op de Eerste Wereldoorlog. De verzameling zal geregeld aangevuld worden met nieuwe aanwinsten, het loont dus de moeite om deze site regelmatig te bezoeken.

Persoonlijke verhalen: In samenwerking met de Universiteit van Oxford , Facts & Files en vele andere partners in Europa verzamelt Europeana 1914-1918 niet eerder gepubliceerde brieven van het publiek , foto's en herinneringen uit de oorlog om deze te digitaliseren en online beschikbaar te stellen. Sinds 2011 hebben een dozijn landen deelgenomenen zijn meer dan 60.000 objecten gedigitaliseerd. Lees meer over het verzamelen van persoonlijke verhalen.

Nationale collecties : Het project Europeana Collections 1914-1918 leverdeeen aanzienlijke digitale collectie op van meer dan 400.000 stukken uit de collecties van 8 nationale bibliotheken in acht Europese landen die zich aan beide zijden van het historische conflict bevonden. Lees meer over deze collecties

Filmarchieven : Het project European Film Gateway 1914 draagt meer dan 650 uur aan films en aanverwant materiaal over de Eerste Wereldoorlog op, waaronder journaals , documentaires , fictiefilms , propaganda en anti -oorlogsfilms . Omdat slechts ongeveer 20 % van de totale stille filmproductie uit die tijd bewaard is gebleven, is dit materiaal bijzonder belangrijk. Meer informatie over het verzamelen van filmmateriaal.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.