Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 10-01-2014 | Article Rating | (0) reacties

OU masterclass “Mobiel leren in de toekomst”

OU masterclass “Mobiel leren in de toekomst” De Open Universiteit verzorgt samen met SURFacademy weer een gratis online masterclass, deze keer over “Mobiel leren in de toekomst”. De online activiteiten vinden plaats in de week van 22 januari t/m 29 januari 2014.

Van de website van de Open Universiteit:



“Mobiel leren in de toekomst”

Door Prof. Marcus Specht  en collega’s
In de week van 22 januari t/m 29 januari 2014

Mobile devices hanteren we in onze studie, werk en privé-leven steeds vaker. De vraag is al lang niet meer of we mobiele technologie in ons onderwijs moeten gebruiken, maar hoe. Nieuwe devices en apps worden in een hoog tempo geïntroduceerd. Daardoor lijkt het soms of de technologische ontwikkelingen nauwelijks bij te houden zijn. 

In deze masterclass zetten we daarom de belangrijkste ontwikkelingen op een rij, en verbinden deze vervolgens aan de organisatie en inrichting van het onderwijs in de nabije toekomst. 

Deze masterclass is onderdeel van het programma 'Apps in onderwijs en onderzoek' van SURFAcademy.

Door wie?
Marcus is professor Advanced Learning Technologies bij de Open Universiteit. Hij is actief in verschillende nationale en internationale onderzoeksprojecten over competentiegebaseerd leven-lang-leren, gepersonaliseerde informatie ondersteuning en gecontextualiseerd leren.

Voor wie?
Deze gratis masterclass richt zich op docenten, opleiders, onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en op andere professionals die geïnteresseerd zijn in effectievere, efficiëntere of toegankelijkere vormen van onderwijs, leren of kennisdelen.

Hoe?
U kunt de masterclass online volgen via uw pc. De masterclass start op woensdag 22 januari met een forumdiscusssie met expert Marcus Specht. Tijdens de eerste live sessie van de masterclass (op vrijdag 24 januari van 15.00 tot 16.00 uur) kunt u via chat vragen voorleggen aan de expert. Na afloop van de eerste live sessie van de masterclass blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie. Op dinsdag 28 januari vindt van 20.00 - 21.00 uur een tweede live sessie plaats met online presentaties van Bernardo Tabuenca over OER in the Mobile Era: Content Repositories’ Features for Mobile Devices and Future Trends en Dirk Boerner over Ambient Learning Displays.

Inschrijven
Om deel te nemen aan deze gratis masterclass schrijft u zich vóór 22 januari  a.s in via OpenU. U dient eerst een account aan te maken. Ga daarna naar de portal kies de masterclass en vervolgens voor de menu-optie 'inschrijven'.

OpenU
Deze masterclass maakt onderdeel uit van de reeks online masterclasses over onderwijs- en leerwetenschappen die de Open Universiteit organiseert en aanbiedt via OpenU. De masterclasses vinden elke drie weken plaats.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.