Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 08-12-2013 | Article Rating | (0) reacties

Open Universiteit maakt educatieve apps voor GoogleGlass

Open Universiteit maakt educatieve apps voor GoogleGlass Een aantal onderzoekers van de Open Universiteit is gestart met de ontwikkeling van  educatieve apps voor GoogleGlass. Ook doen zij onderzoek naar de werking ervan. Zij zijn in Europa de eerste onderzoeksgroep die een toepassing van een ‘mobile learning games toolkit' voor GoogleGlass heeft ontwikkeld. Vooral bij training in kritische situaties en snelle beslissingen zien deze onderzoekers toegevoegde waarde van GoogleGlass. In de gratis OpenU Kennisnet masterclass ‘GoogleGlass en head-up displays in het onderwijs' wordt hier op ingegaan.

Volgens Marco Kalz, universitair hoofddocent bij de Open Universiteit hebben 'head-up displays' zoals GoogleGlass de potentie om de manier waarop we interacteren met de digitale wereld te vernieuwen: drempelverlagend en sneller. 

Hij en zijn collega's hebben onlangs de beschikking gekregen over GoogleGlass en zijn begonnen met het testen, en met het opzetten van onderwijskundig onderzoek daaromheen. 

In het onderwijs en binnen opleidingen biedt GoogleGlass de mogelijkheid om in het leerproces de realiteit heel dicht te benaderen. Daardoor kunnen mensen bijvoorbeeld worden getraind om te functioneren in crisissituaties. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding van eerstehulpverleners. 

Het is mogelijk geworden om leerscenario's te ontwikkelen die in de realiteit worden toegepast en authentieker zijn dan klassieke trainingen. Marco's onderzoeksgroep ontwikkelt met het programma ARLearn al zulke toepassingen voor de smartphone. Inmiddels hebben  zij een prototype voor GoogleGlass gebouwd. Zij gaan nu onderzoeken hoe GoogleGlass kan worden gebruikt om deze leertaken uit te voeren, of om via GoogleGlass contextuele informatie te geven.

Masterclass

Van 11 tot 18 december 2013 vindt de OpenU-Kennisnet masterclass ‘GoogleGlass en head-up displays in het onderwijs' plaats, waarin onder meer een demonstratie wordt gegeven van GoogleGlass.  De live online-sessie, waarin ook vragen gesteld kunnen worden, vindt plaats op vrijdag 13 december van 15.00 tot 16.00 uur. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.