Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 04-12-2013 | Article Rating | (0) reacties

Online Educa 2013 'Learning Moves'

Online Educa 2013 'Learning Moves'
Van onze redacteur Pieter de Vries


Zoals ieder jaar een veelbelovend programma op deze grootste online leren conferentie in Europa. Niet anders dan vorige jaren wordt een poging gedaan om de laatste nieuwtjes in een aantrekkelijk formaat te verpakken, zodat iedereen er wat van mee kan nemen. Bovenaan de lijst staan research-based evidence, nieuwe leeromgevingen, leren in de 21ste eeuw, de nieuwste content, tools en technologieën.

Er zijn meer dan 2000 deelnemers uit 90 landen, waarvan 40% uit de bedrijven, 45% onderwijs, 10% overheid en 5% publieke sector. De enige conferentie, die zo'n mix in stelling weet te brengen met als consequentie, dat je goed uit moet kijken, waar je naar binnen loopt. Dit jaar opvallend veel stands uit het Midden-Oosten en Azië. Dezelfde sponsors als vorig jaar met de educatieve veelvraat Pearson als de belangrijkste. Dit jaar is de partner het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs. Zelfs de Franse journalist aan de andere kant van de tafel heeft geen idee, waarom dit Ministerie hier is.

Er is een mooie mix van key-notes uit Saudi Arabië, India, UK, USA, Arabische emiraten, België, Frankrijk, en Zwitserland. Hoewel de Nederlanders al jarenlang de grootste buitenlandse groep van deelnemers is, ontbreekt NL dit jaar weer in het rijtje van key-notes. Hebben we ons kruit verschoten, hebben we geen zin of zijn we niet goed vertegenwoordigd in de 'conference board'. Ik vermoed het laatste.

Wilfred Rubens en ik houden je de komende dagen op de hoogte van de meest belangwekkende zaken in Berlijn.

Algemene informatie: www.online-educa.com
Twitter: @oebconference, #OEB13
Nieuwsportaal: www.newsportal.online-educa.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.