Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 29-11-2017 | Article Rating | (0) reacties

Curse of Knowledge: why experts struggle to explain their know-how

Curse of Knowledge: why experts struggle to explain their know-how

In dit artikel wordt helder uitgelegd waarom deskundigen meestal niet de juiste mensen zijn om anderen op te leiden of om trainingsmaterialen mee te maken. Het heeft te maken met “de vloek van de kennis”: de kennisdrager weet te veel en laat voor hem onbelangrijke details weg waardoor leken het niet kunnen volgen. De kennisdrager is vergeten hoe hij zelf het leerpad heeft bewandeld en wat hij daarvoor nodig had.

Let’s Learn! ervaart regelmatig in haar samenwerking met experts en deskundigen dat de vloek ook bij hun werkt. Dat maakt dat Let’s Learn! vooral met doorvragen en zoeken naar het juiste leerpad de experts en deskundigen de juiste richting op duwt. Soms is dat voor de kennisdrager lastig, maar achteraf wordt altijd gezegd dat het eindresultaat goed is. De cursisten aan de andere kant zijn blij met de stapjes in de microlearning threads die zo worden vormgegeven. Lees hier het artikel.

Wil je meer informatie over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op via info@lets-learn.nl of bekijk onze website: Let’s Learn!


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.