Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-11-2017 | Article Rating | (0) reacties

Naast muziek ook studieboeken streamen?

Naast muziek ook studieboeken streamen?

In ruim 10 jaar tijd heeft Spotify de muziekindustrie veranderd van leveranciers van producten (lp’s, cd’s) naar diensten (streaming media). Gaat BUKU hetzelfde doen met studieboeken? BUKU geeft aan dat het als streamingdienst van studieboeken een win-win situatie wil creëren, voor studenten, docenten en uitgevers: “Met dit platform wil BUKU ervoor zorgen dat studenten met een handige en gebruikersvriendelijke applicatie, voor een vast bedrag per maand, altijd en overal over alle studieboeken kunnen beschikken.” Abonnees van BUKU kunnen “overal ter wereld op ieder moment studieboeken gebruiken.” Een app (iOS en Android) geeft op mobiel en tablet online en offline toegang tot de boeken.

Het succes zal afhangen van de vraag of uitgevers bereid zijn om hun bestaande businessmodel op te geven en mee te gaan in deze ontwikkeling. Inmiddels heeft BUKU de nodige uitgevers aan zich gebonden. Twee maanden geleden sloot Noordhoff Uitgevers zich aan. Het biedt een deel van het hbo-fonds aan via de nieuwe streamingdienst. Op de site van BUKU valt te lezen dat o.a. uitgevers als Pearon, Van Gorcum, Sdu en Amsterdam University Press zich hebben aangesloten.

Uitgevers ontvangen van BUKU maandelijks de opbrengsten, gebaseerd op gebruik gemeten in tijd. Hoe intensiever de studieboeken worden gebruikt, hoe hoger de vergoeding. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.