Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-11-2017 | Article Rating | (1) reacties

L&D Summit: waar is de technologie?

L&D Summit: waar is de technologie?

Van een internationaal congres over leren en ontwikkelen, mag je anno 2017 verwachten dat de inzet van technologie een belangrijk thema is. Niets bleek minder waar op 16 en 17 november tijdens het Annual Corporate L&D Summit in Hoofddorp. De rode draad in de lezingen waren vooral onderwerpen als: waar staat ons bedrijf; wat zijn de uitdagingen en wie laten we trainen. De meeste sprekers waren directeuren Human Resources van grote concerns uit bijvoorbeeld Libanon, Spanje, België, Nederland, Estland en Turkije. Sommigen vertelden dat ze nog maar kort bezig zijn met strategische personeelsplanning. In andere lezingen was er aandacht voor talentmanagement en de rol van L&D.

Klassikaal versus digitaal

Een van de weinig vernieuwende voorbeelden is een proef van de KLM met trainen met behulp van Virtual Reality. Een tweede voorbeeld is een Turkse bank. Uit eigen onderzoek van de bank blijkt dat er geen essentieel verschil is tussen de prestaties van mensen die klassikale trainingen volgen en medewerkers die alleen online trainingen volgen. De bank zet daarom vol in op webinars, e-learning en andere online mogelijkheden. Dit voorbeeld was maar een klein onderdeel van de presentatie, er werd geen onderbouwing gegeven. 

Nog veel te winnen

Wat leert zo’n internationaal congres met relatief grote internationale ondernemingen? Het is duidelijk dat er nog een lange weg is te gaan, als het gaat om de inzet van technologie in het domein van leren en ontwikkelen. De bereidheid is er wel, maar er lijkt  – zeker bij de (hoogste) leidinggevenden – nog veel onbekendheid. Ook hier zal onbekend leiden tot onbemind en ongetwijfeld tot terughoudendheid. Het goede nieuws? Er is voor aanbieders van oplossingen nog veel te doen en veel te winnen. Zo’n corporate L&D summit maakt overduidelijk wie moeten worden overtuigd. Waarschijnlijk zijn dat niet de uitvoerende medewerkers, van wie een deel ongetwijfeld met technologie is opgegroeid. De sleutel – en het geld – ligt aan de top.

Geschreven door Helma van den Berg, microlearning expert Let’s Learn!


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Joitske Hulsebosch
Van Joitske Hulsebosch | 27-11-2017
Dank voor het delen, wel een reality check waar de meesten staan. Ik was erg onder de indruk van een aantal zorginstellingen donderdag en hun interesse in technologie
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.