Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-11-2017 | Article Rating | (0) reacties

Serious gaming verbetert dienstverlening ProRail

Serious gaming verbetert dienstverlening ProRail

ProRail gebruikt serious gaming om de dienstverlening te verbeteren. Met een simulator en een speciaal ontwikkelde 3D-wereld kunnen situaties uit de echte wereld worden nagebootst. Daarnaast gebruikt ProRail serious gaming-oplossing om innovaties veilig, snel en realistisch te ontwikkelen, testen en implementeren. CGI ondersteunt de spoorbeheerder op technisch vlak.

CGI bouwde voor ProRail het Nederlandse spoorwegnet na in een speciaal gecreëerde 3D-wereld. Hierbinnen kunnen LVC-simulaties (Live Virtual Constructive) worden uitgevoerd, waarin de werkelijke situatie en een virtuele, gesimuleerde wereld elkaar ontmoeten.

Wat deze LVC-simulaties zo bijzonder maakt, is hun slimme samenspel tussen fictie en non-fictie, waarmee innovaties zowel groot- als kleinschalig en in diverse samenstellingen getest kunnen worden. De dynamische en continu in ontwikkeling zijnde 3D-wereld stelt ProRail in staat te oefenen op situaties en incidenten die zich op het toekomstige spoor kunnen voordoen. Daarnaast kunnen trainingen worden gegeven vanuit één specifiek perspectief, zoals dat van de treinbestuurder. De serious gaming-oplossing moet ProRail in staat stellen innovaties veilig, snel en realistisch te ontwikkelen, testen en implementeren.

Bron: Consultancy.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.