Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 05-10-2017 | Article Rating | (0) reacties

The myth of microlearning

The myth of microlearning

Alweer enige tijd geleden (2015) werd het artikel The myth of microlearning gepubliceerd op BottomlinePerformance.com. Je kunt het lezen door op deze regel te klikken. In het artikel wordt  aangegeven dat microlearning een geweldige tool is, maar niet voor het leren van complexe skills, processen of gedrag.

Let’s Learn! is het daar niet geheel mee eens. Als je microlearning inzet in combinatie met andere trainingen kan het ook toegevoegde waarde opleveren. Daarbij gaan we er vanuit dat microlearnings korte leerinterventies zijn. Dat zijn niet altijd video’s, maar kunnen ook prikkelende quizvragen, infographics of opdrachten zijn. Als je zo de vraag bekijkt of microlearnings werken, ga je anders denken. Dan twijfelt niemand meer dat microlearnings ook helpen bij het eigen maken van skills, processen of gedrag. Het gebruik van microlearnings bij complexe skills, processen of gedrag als enige leermiddel is inderdaad een utopie. Maar er zijn meerdere wegen naar Rome, waarbij combinaties van soorten middelen juist de leerroute versterken. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.