Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 27-11-2013 | Article Rating | (0) reacties

Moodle 2.6 uit!

Moodle 2.6 uit!

Moodle is een wereldwijd populaire open source leeromgeving. Versie 2.6 is uitgebracht en bevat vooral verbeteringen wat betreft gebruiksvriendelijkheid en performance.

Vooral voor trainers en docenten zijn er een paar interessante vernieuwingen zoals de mogelijkheid om pdf’s te annoteren bij een ingeleverde opdracht en het bewerken van activiteiten en bronnen is ook eenvoudiger en duidelijker geworden.

Voor beheerders is de verbetering van het back-uppen en terugzetten van grote cursussen een belangrijke winst.

Voor alle gebruikers zijn er verbeteringen relevant zoals een eenvoudigere en gebruiksvriendelijkere tekst editor, eenvoudiger proces om vergeten wachtwoorden te achterhalen en beter ‘responsive design’ waardoor de leeromgeving op mobiele apparaten beter te gebruiken is.

Een overzicht van alle nieuwe zaken vind je op de Moodle site (inclusief schermafdrukken), nog uitgebreider zijn de Moodle 2.6 release notes.

Martin Dougiamas laat in onderstaande video in minder dan 2 minuten zien wat de belangrijkste wijzigingen zijn:


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.