Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 31-10-2013 | Article Rating | (0) reacties

Google laat collega’s lesgeven

Google laat collega’s lesgeven

‘Googler to Googler’ is een programma binnen Google waar professionals lesgeven aan collega’s. Dit brengt een hele nieuwe leercultuur met zich mee.

Google heeft zo'n 37.000 werknemers. In 2013 hebben ongeveer 2000 mensen zich aangemeld om vrijwillige basis aan collega’s les te geven. Samen geven ze les en vormt dit 55% van alle officiële trainingen en opleidingen. De curricula zijn overigens erg gevarieerd qua onderwerpen.

Waarom doet Google dit?

Google doet dit niet om te besparen maar omdat ze denken dat het een goed business idee is. Google denkt dit omdat:

  1. Er een cultuur van leren wordt gestimuleerd. Door het lesgeven wordt leren iets van henzelf inplaats van de HR afdeling.

  2. De lesgeef modus iets extra’s losmaakt. Google geeft aan dat mensen alleen ergens in lesgeven waar ze een passie voor voelen. Je maakt vaak het beste in professionals los.

  3. Goede beoordelingen worden gegeven. Het blijkt dat de collega’s die lesgeven op hetzelfde niveau gewaardeerd en geëvalueerd worden dan de trainers die het lesgeven als hun professie hebben.

Het hele artikel over dit Google project van Sarah Kessler vind je hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.