Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 29-10-2013 | Article Rating | (0) reacties

Ned-Moove seminar

Ned-Moove seminar

Najaarsseminar. Wie is er actief als het om leren gaat?

Op 21 november vindt het Ned-Moove Najaarsseminar plaats, dit keer in Den Haag. Tijdens de middag kijken we op welke manier lerenden geactiveerd kunnen worden door een krachtig didactisch ontwerp.



Is dat de docent die zich staat uit te sloven om zijn groep bij de les te houden met een presentatie of hoorcollege? Is het de ontwikkelaar die vele tienduizenden euro’s uit de zak van de opdrachtgever verstookt om ‘een e-learning’ te maken? Of is het de lerende die geïnspireerd is door een vraag en op zoek gaat naar het antwoord? Wordt Moodle ingezet, dan is het vaak niet meer dan een opbergplek voor zelfstudiemodules en pdf’s waarbij een minimale activiteit van de lerende wordt gevraagd. We voelen wel aan dat dat de leeropbrengst dan tegenvalt, maar hoe krijg je het voor elkaar dat de lerenden zelf actief zijn?

Tijdens het Najaarsseminar ontwerpen we een aantal scenario’s met leeractiviteiten waardoor de lerende - met plezier - aan de bak gaat.

Doe mee en inspireer jezelf

Wanneer: op donderdag 21 november van 14:00 tot 18:00 uur
Waar: Parnassia groep, Locatie Monsterseweg 93, 2553 RJ Den Haag
Kosten:  gratis voor leden, niet-leden betalen € 17,50

Wat gaan we doen?

attitude.005.png

In het kort: we gaan ontwerpen. Daarbij gebruiken we adviezen uit Design Thinking for Educators van IDEO. Dat zegt je misschien nu nog niets. Enkele kernwoorden zijn:

  • Mensgericht
  • Samenwerkend
  • Optimistisch
  • Experimenteel

Marcel de Leeuwe en Isabelle Langeveld geven samen een korte inleiding, waarbij we jullie meteen in de creatieve denkmodus zetten. Wat is voor jou ‘actief leren’? We zullen je inspireren met een praktijkvoorbeeld en twee handige denkmodellen. Als afsluiting delen we de highlights van de IDEO-aanpak. Daarna gaan jullie een leerontwerp maken waarmee we de lerenden optimaal activeren!

We leren van elkaar in verschillende rondes: casus analyseren (er is voor elk wat wils: onderwijs, zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg), ‘droog’ ontwerpen zonder aan Moodle te denken, suggesties uitwisselen en ten slotte je ontwerp invullen met de Moodle toolbox. Het is echt ‘teach-what-you-preach dus jullie zijn zelf vooral actief bezig met leren!
 
We sluiten af met conclusies en een borrel en een hapje.

Ga naar de cursus Ned-Moove Najaarsseminar 2013 voor meer informatie en om je aan te melden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.