Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 18-10-2013 | Article Rating | (0) reacties

5 tips gamification

5 tips gamification

Gamification kun je binnen leren toepassen om de leerervaring te verrijken. Stephanie Ivec geeft 5 manieren om dit te doen.

Gamification is al een hele tijd een hot topic. Soms wel iets te hot vind ik zelf. Het mag geen manier worden om een taaie e-Learning module wat ‘op te leuken’. Stephanie Ivec (van Lectora) geeft in deze blogpost aan op welke manieren je gamification kunt toepassen. Ik vind een aantal discutabel en niet sterk maar het nodigt in ieder geval uit tot het innemen van een standpunt.

5 manieren

  1. Meet de prestaties en beloon dit met zichtbare voortgang (je mag verder als je iets beheerst).
  2. Verbeter de retentie van kennis. Gamification kan volgens auteur Jeanne Meister geeft aan dat interactieve learning games retentie tot 10 keer kan laten toenemen.
  3. Verhoog betrokkenheid en motivatie. Met games kun je stimuleren dat spelers langere tijd gemotiveerd met de inhoud bezig zijn.
  4. Maak mensen blij en zorg voor beter rendement. Mensen worden blij van het spelen van games. Blije mensen dragen meer bij aan de organisatie.
  5. Laat vorderingen zien. Met zaken zoals badges zien mensen wanneer ze een vaardigheid of doel hebben behaald.

MOOC Gamification start 27 januari

Wil je meer weten over gamification binnen e-Learning dan loont het de moeite om deel te nemen aan de Gamification MOOC van Kevin Werbach. De Coursera MOOC wordt weer uitgevoerd vanaf 27 januari 2014. Zie voor een review van deze MOOC deze blogpost.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.