Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 04-10-2013 | Article Rating | (0) reacties

Doe mee met onderzoek Online tekstbegrip!

Doe mee met onderzoek Online tekstbegrip!
Jeroen Clemens vraagt, met name aan docenten Nederlands, om in het kader van zijn promotieonderzoek mee te doen aan een onderzoek over Online tekstbegrip.

Bij deze de integrale oproep zoals te lezen is op de blog van Jeroen:
 


Mijn promotieonderzoek naar online tekstbegrip gaat naar de volgende fase. Voor verdere details zie de andere blogberichten over mijn promotieonderzoek.

In het voorjaar hebben 85 docenten Nederlands meegedaan aan een pilot-onderzoek over Online Tekstbegrip door een vragenlijst in te vullen. Ik ben nu bijna klaar met het analyseren van de antwoorden en het maken van een verbeterde versie van de vragenlijst. Komende week zal ik ook nog wat eerste impressies op mijn weblog met jullie delen.

Na de herfstvakantie wil ik het hoofdonderzoek starten met de afname van de nieuwe, verbeterde versie van de vragenlijst. Het streven is om 500 docenten Nederlands uit het VO te ondervragen.
Ik heb een verzoek aan alle lezers van deze blog en in het bijzonder, maar niet uitsluitend, aan docenten Nederlands.
Mijn verzoek aan docenten Nederlands in het VO is om mee te doen aan dit onderzoek.

Als je nog niet mee hebt gedaan aan het pilot-onderzoek vraag ik je dit korte formulier  in te vullen. Hiermee geeft je aan dat je geïnteresseerd bent. Je krijgt dan na de herfstvakantie een persoonlijke uitnodiging met een link naar de vragenlijst. Als je al mee hebt gedaan, hoef je niets te doen, want dan sta je al op een lijst.

Hopelijk willen alle geliefde lezers van mijn blog, mij helpen door, ook als je zelf geen docent Nederlands bent, zoveel mogelijk collega’s uit te nodigen mee te doen aan dit onderzoek. Een groep van 500 enthousiaste collega’s vinden moet toch kunnen?
Het komt het onderwijs ten goede, denk ik, als we online tekstbegrip in ons curriculum opnemen.

Ik heb er veel vertrouwen in dat jullie en veel van jullie collega’s mee willen doen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.