Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 18-09-2013 | Article Rating | (0) reacties

SURFacademy organiseert activiteiten Apps in onderwijs en onderzoek

SURFacademy organiseert activiteiten Apps in onderwijs en onderzoek

De SURFacademy organiseert met diverse samenwerkingspartners een reeks virtuele en f2f bijeenkomsten rondom het thema ‘Programma Apps in onderwijs en opleiding’.

De activiteiten worden vanaf 11 oktober t/m 13 februari 2014 georganiseerd. Het zijn seminars, workshops, webinars en een masterclass. Het inschrijven geschiedt per activiteit.

Van de site:

Het Programma Apps in onderwijs en onderzoek wordt georganiseerd door SURFacademy in samenwerking met de SIG Unwired. Het Programma is opgebouwd rond vier thema’s en omvat de volgende bijeenkomsten:

  1. Beleid ten aanzien van Apps en mobiele devices
    1. 11 oktober 2013.  Webinar: Students want to take exams on their own PC - how to BYOD for digital exams? (Engelstalig)
    2. 24 oktober 2013. Seminar: Het nieuwe Mobiele werken en Leren: hoe ziet de mobiele werkplek van medewerkers en studenten er uit?
  2. Apps in Onderwijs
    1. 6 november 2013: Seminar: Didactische kansen van apps in onderwijs. Welke soorten onderwijsapps zijn er? In welke didactische situaties zet je deze in, en waar ligt dan de didactische meerwaarde van deze apps?
    2. 13 t/m 20 november 2013: Masterclass (online, ‘s avonds): Wat kunnen we verwachten van mobiel leren in de toekomst, georganiseerd door de Open Universiteit.Wetenschappelijke verdieping op het onderwerp Apps in Onderwijs door het  binnen een community uitvoeren van een aantal leeractiviteiten (bronnenonderzoek, webinar met expert, uitvoeren opdracht).
    3. 29 november 2013: Webinar: Tom Kuipers, winnaar van de wedstrijd AppsOn 2013 over de ontwikkeling van zijn app Present!
  3. Apps in onderzoek
    1. 7 januari 2014: Seminar Apps in onderzoek
  4. Apps ontwikkelen en bouwen
    1. 13 februari 2014. Code Jam: ééndaagse workshop waarin deelnemers onder leiding van een aantal experts een eigen app ontwikkelen en bouwen.


Meer informatie en inschrijven kan via de website van de SURFacademy.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.