Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 16-09-2013 | Article Rating | (0) reacties

iScholenGroep organiseert bijeenkomst op 3 oktober

iScholenGroep organiseert bijeenkomst op 3 oktober

De iScholenGroep (de vroegere MacScholenGroep) organiseert op donderdagmiddag 3 oktober een iScholenDag. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Volgens de site van de iScholenGroep is de iScholengroep:

een onafhankelijke organisatie, een netwerk en een platform van scholen die hun ervaringen delen op het gebied van informatietechnologie, in het bijzonder waar het gaat om de relatie tussen ICT en onderwijs. Een betere inzet van informatietechnologie biedt immers de mogelijkheid het onderwijs interessanter, urgenter en aantrekkelijker te maken.

De stichting iScholenGroep is opgericht in 2011. Inmiddels hebben zich 23 scholen voor voortgezet onderwijs aangesloten. Deze scholen vertegenwoordigen alle richtingen in het voortgezet onderwijs, van het vmbo tot en met het gymnasium. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door schoolleiders van de deelnemende scholen.

Op donderdag 3 oktober vindt de iScholenDag plaats op het Christelijk Lyceum Zeist. De dag is bedoeld voor zowel ict-medewerkers, docenten, schoolleiders als bestuurders. Er wordt een eigen iSG domein op iTunesU gedemonstreerd. Daarbij wordt ook het digitale leermateriaal getoond dat diverse docententeams hebben ontwikkeld.

Voor deelnemers van de iScholenGroep is de toegang gratis, deelnemers van andere scholen betalen € 50,– per persoon.

Hier vind je het programma van de dag.

Inschrijven kan via dit formulier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.