Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 12-09-2013 | Article Rating | (0) reacties

Google en edX bieden MOOC-omgeving aan voor iedereen!

Google en edX bieden MOOC-omgeving aan voor iedereen!

edX, een non-profit MOOC provider, en Google bieden in 2014 een open source MOOC-platform aan waarmee zelfs docenten hun eigen MOOC kunnen maken.



De nieuwe site, MOOC.org, gaat in de eerste helft van 2014 live. Het biedt een platform waarmee educatieve instellingen, bedrijven en individuen online cursussen kunnen maken en hosten.

edX is een non-profit provider, opgericht door Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). edX biedt nu al vele MOOCs aan. Google heeft al eerder een initiatief gestart rondom online educatie: Course Builder. Het bedrijf heeft plannen om dat project in MOOC.org open source platform te integreren. De technische infrastructuur wordt door Google geregeld.

Er wordt ook al iets gezegd over het eigenaarschap van de data: die zal bij edX liggen en niet bij Google. Ik zou verwachten dat het eigenaarschap bij gebruikers ligt. We zullen bij dit soort platformen hier wel erg op moeten letten.

Meer info vind je in het persbericht.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.