Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 10-09-2013 | Article Rating | (0) reacties

Heldere simulatie driepuntsbelichting video

Heldere simulatie driepuntsbelichting video

Licht is bij zowel fotografie als video van groot belang. Deze eenvoudige simulatie laat zien wat het effect is als je met driepuntbelichting werkt.

Bij de driepuntsbelichting die je vooral in een studio gebruikt, kies je ervoor om je onderwerp vanaf 3 punten te belichten. Op het moment dat je een licht uitdoet heeft dit direct effect.

Klik op onderstaande afbeelding om naar de simulatie te gaan:



Wikipedia doet een dappere poging om het systeem uit te leggen maar het mooie van zo'n simulatie is juist dat je direct snapt wat het effect van de verschillende lampen is.

De site mediacollege.com heeft niet alleen deze simulatie gemaakt maar licht het idee achter driepuntsbelichting ook nog toe.

Mooie van zo'n simulatie is dat je direct ‘ziet’ hoe het zit. Natuurlijk zijn er ook uitgebreide video’s die hetzelfde principe uitleggen. Vergelijk maar eens deze video van Videomaker:



Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.