Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 03-09-2013 | Article Rating | (0) reacties

SAGANET organiseert op 19-9 seminar

SAGANET organiseert op 19-9 seminar

SAGANET, de Nederlandse vereniging voor spelsimulatieprofessionals, organiseert een seminar bij de TU Delft op donderdag 19 september met als thema: ‘Spellen en spelers’.



Saganet is een organisatie waar ik al vele jaren met plezier lid van ben. Het is een gevarieerde club van professionals die samen hele inspirerende en praktische bijeenkomsten organiseren. Ben je dus geïnteresseerd in educatieve games en/of simulaties dan is dit een mooie kans om kennis te maken met Saganet.


De uitnodiging van SAGANET:

Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van games. Ze worden ingezet als leer- en trainingsinstrument, of als interactieve vorm van een bedrijfssimulatie om voor de spelers meer inzicht te kunnen creëren in complexe processen. Op 19 september laten verschillende sprekers zien hoe games in hun organisatie worden ingezet en wat dit voor de spelers kan betekenen. De dag start om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Zo zullen Jos Sauren en Teun Dubbelman van de Belastingdienst laten zien hoe medewerkers binnen hun organisatie opgeleid worden tot JAVA-ontwikkelaars door middel van een game. Dirk Janssen van de Academy for Digital Entertainment, NHTV, bespreekt wat voor uitdagingen en voordelen verbonden zijn aan psychofysiologische feedback voor game ontwikkelaars. ’s Middags zullen Dirk Jan Bolderheij en Axel Vieth van Simulation Experience een demonstratie geven van het game “InterLab”, een simulatie om teamsamenwerking en -efficiency te trainen. 

En er is nog een bijzondere gast, Prof. Willy Kriz van de Vorarlberg University of Applied Sciences, Oostenrijk, die zowel een uitkijk zal geven op de ISAGA conferentie 2014, alsook een demo van het spel SysTeamsChange, eveneens gericht op het verbeteren van teamprocessen. 

Natuurlijk is er ook weer veel ruimte voor kennismaking, uitwisseling en discussie onderling. In de bijlage kun je het programma terugvinden.

Aanmelden voor het seminar is verplicht in verband met de catering en kan door een email te sturen naar seminar@saganet.nl met vermelding van je naam en organisatie. 

Deelname is gratis voor Saganet-leden. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom, zij betalen €25.

Graag tot de 19de!

Met vriendelijke groet,

Heide Lukosch en Kees van Haaster
Namens het bestuur van SAGANET


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.