Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 09-08-2013 | Article Rating | (0) reacties

Leap Motion bij CT scan

Leap Motion bij CT scan
Leap Motion is een apparaat waarmee je een computer (Windows of Mac) kunt besturen met gebaren. Een arts heeft nu een applicatie voor CT-scans ermee bediend tijdens een operatie.

De Leap Motion is sinds kort te koop. Er is een beperkt aantal applicaties waarvan een klein aantal educatieve apps. Zelf vind ik de toepassing hoopvol maar nog niet erg nuttig. We zullen ook hier moeten leren hoe dit optimaal in te zetten. De app om kikkers open te snijden is mooi bedacht maar ik vind hem op de iPad of met muisbesturing relevanter en veel handiger.

De arts Charles Kuntz (zie FaceBook) heeft nu de Leap Motion gebruikt tijdens een operatie om een applicatie te gebruiken (Osirix) om CT scans te lezen. Met dit soort experimenten wordt de Leap steeds bruikbaarder.

Als je nog een educatieve toepassing weet dan hou ik me aanbevolen, ik denk graag mee.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.