Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 29-07-2013 | Article Rating | (0) reacties

Hoe volwassen is uw e-learning?

Hoe volwassen is uw e-learning?

De website eLearning Industry refereert aan ASTD’s meest recente State of the Industry Report (2012), waaruit blijkt dat het gebruik van leertechnologie binnen arbeidsorganisaties sinds het begin van deze eeuw meer dan verdubbeld is. Maar betekent dit ook dat de e-learning is uitgegroeid tot een volwassen bedrijfstak? En betekent het dat e-learning binnen organisaties is uitgegroeid tot een strategisch instrument? eLearning Industry probeert daar zicht op te krijgen aan de hand van een onderzoek, gebaseerd op de groeifasen die IT-organisaties volgens McKinsey doorlopen: support, collaborate en innovate.

In de support-fase ondersteunt e-learning de business vooral reactief. “… in a cost-effective and consistent manner.” In de collaboration-fase ondersteunt e-learning de business proactief. En in de innovate-fase “…you are helping the business identify new opportunities for e-learning that will help them enable business processes to compete more effectively”.

Wellicht een aardig denkkader om naar uw eigen organisatie en uw eigen aanpak te kijken. Ben benieuwd naar de uitkomsten. Ik heb de indruk dat nog in veel organisaties e-learning wordt gezien als een middel om kosten te reduceren. Een visie die niet minder dominant wordt zolang we (denken) in een crisis (te) verkeren.

Bron: Is E-Learning Ready to be a Grown Up? (eLearning Industry).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.