Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 23-07-2013 | Article Rating | (0) reacties

MOOC’s are here to stay?

MOOC’s are here to stay?

Als vervolg op mijn bericht Krijgen MOOC’s een ‘F for Failure’?, vandaag een optimistischer geluid. Noemde ik MOOC een het buzzword van 2013, dat wil niet zeggen dat de term en het fenomeen een kort leven zijn beschoren. Goede graadmeter van mogelijk succes, is de vraag wat gevestigde leveranciers doen. Kijken ze de kat uit de boom, of springen ze achterop de fiets. Zeker als je het over het (hoger) onderwijs hebt, is Blackboard een leverancier om in de gaten te houden. En Blackboard is achterop de fiets gesprongen. 

 

Blackboard kondigde recent in Las Vegas op BbWorld aan zijn aanbod uit te breiden met een MOOC Platform. Rijkelijk laat, vind The Chronicle. “We watched really carefully”, stelt Blackboard. De tijd van katten uit de boom kijken, is kennelijk voorbij. Het nieuwe MOOC Platform kan door bestaande klanten gratis worden gebruikt. Blackboard gaat daarmee de strijd aan met Coursera en edX, belangrijke spelers op de MOOC-markt. Blijkbaar een te grote bedreiging voor de positie die Blackboard binnen het hoger onderwijs heeft. CourseSite, de omgeving waarmee Blackboard schoorvoetend stappen had gezet op de MOOC-markt, blijf bestaan. Niet langer voor MOOC’s, maar bedoeld “to let professors experiment with Blackboard’s software for their traditional courses”.

 

Lees het hele artikel op The Chronicle.

 

Meer nieuws over Blackboard en MOOC’s op:

 

Education News: Blackboard Adds MOOC Platform to Learning Management Products.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.