Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-09-2017 | Article Rating | (0) reacties

Silicon Allee: slechts 3 e-learningbedrijven

Silicon Allee: slechts 3 e-learningbedrijven

Twee jaar geleden moest het historische marineterrein op Kattenburg in Amsterdam nog het Silicon Allee of Silicon Roundabout van Nederland worden. Begin 2017 huurden circa dertig organisaties een ruimte op de Voorwerf of Kade West, verdeeld over zeven gebouwen. Daar zitten opvallend weinig internetbedrijven bij. De gemeentelijke nota noemt vier ontwerpers van digitale platforms of diensten (Borges, DFFRNT Media, Digital Natives en Nine Connections) en drie bedrijven gericht op e-learning en serious games (Cinekid, IJsfontein en Orientation Travel Productions).

Vanaf deze maand – tijdens de Ontdekdagen - kunnen buurtbewoners zich buigen over de Principenota Marineterrein. Vijftig procent van het oppervlak wordt publieke ruimte. Daarnaast komt er 228.000 vierkante meter nieuwe gebouwen. Zeker de helft wordt kantoorruimte, bestemd voor bedrijven uit de nieuwe economie. De marine en defensie zullen zich uiterlijk juli 2018 uit het gebied hebben teruggetrokken. 

Bron: Emerce


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.