Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 12-06-2013 | Article Rating | (1) reacties

MindMeister doet NIET mee met PRISM

MindMeister doet NIET mee met PRISM

Onveiligheid van data doordat veiligheidsdiensten op grote schaal data stelen is voor MindMeister voldoende om een statement te maken.



MindMeister is een hele fijne online mindmapomgeving. Zelf gebruik ik de betaalde dienst al meer dan 5 jaar. O.a. door deelnemers aan mijn opleidingen samen te laten werken in een mindmap.

Zoals je al aan de naam van de dienst kunt afleiden is het een Duitse dienst. MindMeister geeft nu in een blogpost aan dat ze NIET betrokken zijn bij het PRISM programma).

Ze geven aan:

“We’ve written this blog post to put your mind at ease and to inform all of our user’s that your MindMeister data and activity cannot be accessed by the PRISM program.”

en…

“MindMeister is exclusively hosted on servers in Germany and has no agreement to share user data with any Government or agency. The servers in Germany are protected by the Federal Commission for Data Protection and Freedom of Information. We are committed to protecting our users information as set out in our privacy statement.”

Hoe zit dit bij de learning diensten en services die jouw organisatie gebruikt?


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Learnworks.com
Van Learnworks.com | 11-07-2013
Heel goed. Privacy gaat de komende jaren nog veel belangrijkers worden. Studenten zullen niet willen dat overheden en marktpartijen weten dat ze gezakt zijn, of een ziekte gehad hebben, of drie keer overgestapt zijn. De toekomst is aan privacy-proof elearning.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.