Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 07-06-2013 | Article Rating | (0) reacties

Advies voor ontwerp MOOCs

Advies voor ontwerp MOOCs

Bert De Coutere geeft in twee mooie blogposts advies voor het ontwerp van een MOOC.

In september start een ‘LeaderMOOC’, een cursus van 7 weken over leadership. In twee blogposts geeft Bert duidelijk weer wat er bij komt kijken om een MOOC te ontwerpen. Deze MOOC wordt georganiseerd door Center for Creative Leadership.

Interessant om vanuit een ontwerper tips mee te krijgen.

Gouden advies

In zijn eerste blogpost deelt Bert 3 adviezen om te komen tot een goed MOOC ontwerp en in de tweede blogpost komt punt 4 t/m 7 erbij:

  1. Stel vast wat voor jou een MOOC is. Het is nogal een onduidelijke term die verschillende verschijningsvormen heeft. Gaat het om een connectivistische MOOC of misschien over een meer traditionele MOOC met video, toetsvragen en opdrachten?

  2. Start met kennis over afstandsonderwijs. De schaal van MOOCs zijn nieuw maar de kern niet. Gebruik de kennis en ervaring die je hebt over het ontwerpen van goede en krachtige leerervaringen.

  3. Houd je publiek in gedachte. Er zijn verschillende manieren om je publiek in kaart te brengen. Er zijn verschillende soorten gebruikers. Bert gebruikt model van e-Literate blog en heeft een ‘empathy map gemaakt van 4 profielen’.

  4. Richt je op waar je goed in bent. Laat het onderwerp en de aanpak aansluiten op wat je doet en wie je bent. Laat dit geen marketingkeuze zijn.

  5. Ontwerp naar een einde. Mensen willen graag duidelijkheid hebben en zorg dat helder is wat ze krijgen als ze zich aanmelden. Wat verwacht je van hen, wanneer is het afgelopen.

  6. Houd het simpel en duidelijk. Zorg voor een structuur en planning zodat het leerproces helder en goed inzichtelijk is.

  7. Kwaliteit doet ertoe. Content en verzorging moet kwalitatief goed zijn.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.