Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 22-05-2013 | Article Rating | (0) reacties

Alternatieven voor Google Reader

Alternatieven voor Google Reader

Vanaf 1 juli stopt de RSS-reader van Google. Alternatieven zijn er voldoende, maar welke zijn handig?

RSS (zie wikipedia) is voor vele een supereffectieve manier om grote hoeveelheden nieuws te managen. Google stopt met hun veelgebruikte reader. De meestgebruikte RSS-reader zelfs.

Sue Waters (tip via Stephen Downes) geeft in deze blogpost aan waarom RSS nog steeds belangrijk is, hoe je de informatie in Google Reader kunt exporteren, hoe je de feeds in een nieuwe reader krijgt en vervolgens bespreekt ze een aantal relevante alternatieven zoals Feedly, Flipboard, The Old Reader (vind ik een aanrader), Netvibes en Bloglines.

Zelf vind ik Google Reader nog steeds het allerfijnst. Ik zou er zo voor willen betalen, beste Google. Shame on you dat jullie deze prachtige tool de nek omdraaien. The Old Reader geeft een vergelijkbare cleane vormgeving die ik wel overzichtelijk vind.

Wat is jouw favoriete alternatieve oplossing?


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.