Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 10-05-2013 | Article Rating | (0) reacties

DIY Learning

DIY Learning
DIY Learning, zelfgeorganiseerd of self directed learning is een ontwikkeling die voor opleidingsafdelingen en learning professionals veel gaat betekenen.

Het is niet zomaar een technologische trend maar grijpt diep in op de verantwoordelijkheden van zowel lerende professionals als learning designers en opleidingsafdelingen van organisaties.

Bij het congres Learning 2012 hebben Hans de Zwart en ik voor het eerst met dit concept bezig gehouden. Er was toen nog verder weinig over te vinden. Voor ons betekende dit dat we een aantal inzichten en ontwikkelingen hebben gecombineerd. In een workshop maakten we toen veel los, zie ook de blogpost hierover.

In het overzicht van e-Learning trends in 2013 heb ik ook aandacht besteed aan DIY Learning. Hans de Zwart heeft pas nog een prikkelende blogpost over  DIY Learning geschreven.

Webinar met Job Bilsen over DIY Learning


Ter voorbereiding op het e-Learning Event 2013 hebben Job Bilsen en ik een webinar verzorgd over DIY Learning. Hieronder vind je de video. Helaas ging er tijdens de uitzending iets fout en waren de presentatie slides niet zichtbaar voor de kijkers. Na de uitzending zijn de slides toch nog toegevoegd maar je merkt wel dat er in geknipt is. MediaMission heeft alles verzorgd, meer over de techniek achter het webinar is te lezen in de blogpost van vorig jaar.



Hans de Zwart en ik op het e-Learning Event 2013


Op het e-Learning Event 2013 van SBO hebben Hans de Zwart en ik weer twee keer de workshop mogen verzorgen over DIY Learning. Hieronder vind je de slides en op verschillende blogs is over onze sessie geschreven.

Zie bijvoorbeeld de blog op e-Learning.nl (geschreven door Job Bilsen) en de blogpost van tinqwise.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.