Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Infolearn | 08-09-2017 | Article Rating | (0) reacties

Diakonessenhuis doet mee aan de NIAZ Jaarprijs 2017

Diakonessenhuis doet mee aan de NIAZ Jaarprijs 2017

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) organiseert dit jaar de NIAZ Jaarprijs 2017. De prijs gaat naar een organisatie die bijdraagt aan betere kwaliteit van zorg. Onze klant, Diakonessenhuis, doet ook mee. Ondersteun Diakonessenhuis door te stemmen via jaarprijs.niaz.nl.

NIAZ kwaliteitsnormen en accreditatie

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) ontwikkelt kwaliteitsnormen. Deze normen worden gebruikt om zorginstellingen te toetsen om te beoordelen of zij voldoen aan het kwaliteitsniveau van zorg. Indien een organisatie voldoet aan de norm, dan wordt zij geaccrediteerd voor vier jaren. Tijdens de toetsing worden afspraken gemaakt over verbeterpunten waar organisaties aan werken voor de hertoetsing. Het NIAZ hoopt met de accreditatiestatus het vertrouwen in een goed en veilig georganiseerde zorginstelling te geven.

Zorg verbeteren met de NIAZ jaarprijs 2017


NIAZ zorgt ervoor dat instellingen elke dag bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Met de NIAZ jaarprijs 2017 wordt aandacht besteed aan diverse aanpakken waarmee verbeteringen aangebracht kunnen worden in de zorg. In totaal hebben vijfenvijftig organisaties een aanpak ingestuurd die op 1 september gepubliceerd worden op de website van NIAZ. Het publiek (professionals, patiënten en zorgconsumenten) kan stemmen op haar favoriete aanpak. Vervolgens worden tijdens de NIAZ Netwerkdag op 21 september 2017 de tien beste aanpakken gepresenteerd. Tijdens deze dag wordt door het College Kwaliteitsverklaringen de winnaar gekozen die de NIAZ Jaarprijs 2017 ontvangt én een cheque ter waarde van € 10.000,-.


Stem op Diakonessenhuis voor de aanpak ‘veilig werken met medische technologie’


Het Diakonessenhuis doet ook mee aan de NIAZ Jaarprijs 2017 met haar aanpak ‘veilig werken met medische technologie’. Samen met Infolearn heeft het Diakonessenhuis het kwaliteitspaspoort voor het Convenant Medisch Technologie ingericht waarmee bekwaamheid van medewerkers die gebruik maken van medische technologie aantoonbaar gemaakt kan worden. Tevens is uit deze samenwerking ook een ‘veilig werken met medische technologie’ animatievideo voortgekomen. Met haar aanpak hoopt het Diakonessenhuis verandering en verbeteringen aan te brengen in de zorg. Stem jij ook op het Diakonessenhuis op de website jaarprijs.niaz.nl? Het kan nog tot en met 30 september 2017.


 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.