Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 25-04-2013 | Article Rating | (0) reacties

Interactieve film tegen cyberpesten

Interactieve film tegen cyberpesten



It’s up to you is een mooie site met een prikkelende interactieve film die gebruikt wordt om op scholen cyberpesten te bespreken.

De site vermeldt zelf:

It’s up to you is een interactieve film die als discussiestarter wordt ingezet op scholen om jongeren bewuster te maken van hun rol in cyberpesten. Kijkers bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoon en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal, waardoor ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. Samen met de aansluitende discussie in de klas, dient de film als praktisch handvat voor docenten en richt zich op normstelling en bewustwording.

In de klas

In verschillende scholen kan deze interactieve film worden ingezet. Na registreren kun je als docent een docentenhandleiding downloaden en kun je een film klaarzetten.

Leerlingen kunnen dan individueel de interactieve film bekijken.

De kwaliteit is erg hoog en ik merk dat de keuzes die worden voorgelegd prikkelend zijn en vol nuance zitten. Hierdoor blijft het interessant en biedt het veel aanknopingspunten voor discussie en nabespreking. Een mooi voorbeeld van interactieve video waarbij levensechte scenario’s worden geschetst.

Mogelijk gemaakt door…

Dit project is ontwikkeld in samenwerking met een hoop vrijwilligers en professionals en is mogelijk gemaakt/gefinancierd door:

  • Reactif
  • Mediawijzer.net
  • Pestweb
  • Mijn Kind Online
  • Open Universiteit
  • provincie limburg



Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.