Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 18-03-2013 | Article Rating | (0) reacties

‘School of Open’ is gestart!

‘School of Open’ is gestart!


School of Open organisatie

The School of Open is een is een gezamenlijk initiatief van P2PU (Peer 2 Peer University) en Creative Commons.

Volgens de site is P2PU:

“a grassroots open education project that organizes learning outside of institutional walls and gives learners recognition for their achievements. P2PU creates a model for lifelong learning alongside traditional formal higher education. Leveraging the internet and educational materials openly available online, P2PU enables high-quality low-cost education opportunities.”

Wat is School of Open?

Dit is een verzameling cursussen die allemaal rondom het thema Open spelen. Van Open Educational Resources (OER) tot Open Source tot Open Access…..etc.

Het doel is vooral om praktisch nut duidelijk te maken voor alle deelnemers. Zelf zeggen ze:

“The School of Open offers courses on the meaning, application, and impact of “openness” in the digital age and its benefit to creative endeavors, education, research, and beyond.”

Iedereen is vrij om zelf ook een cursus te maken en te delen. Er zijn twee type cursussen:

  • zelfstudie cursussen: hier leert u op individuele basis en op eigen tempo en op elk moment.
  • faciliteerde cursussen: hier leert u voor een bepaalde periode (weken) met een facilitator die feedback geeft en discussies tussen deelnemers faciliteert.

Er is nu een klein aantal cursussen gestart en de inhoud is nu nog redelijk US en AUS georiënteerd maar dit zal snel groeien.

Cursus schrijven voor Wikipedia

Een algemene gefaciliteerde cursus die deze week start is “Writing Wikipedia Articles: The Basics and Beyond”. De cursus duurt 6 weken en gaat diep in op het schrijven van Wikipediaartikelen. Er wordt elke week een webinar georganiseerd en er worden opdrachten gemaakt.

Zelfstudiecursussen

Een hele set aan zelfstudiecursussen is inmiddels ook al beschikbaar. Er zit voor ieder wat moois bij, de lijst vindt u hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.