Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 14-03-2013 | Article Rating | (0) reacties

iPad tegen posttraumatische stressstoornis

iPad tegen posttraumatische stressstoornis


Games en simulaties tegen PTSD

Mensen die een traumatische ervaring meemaken kunnen hiervan ernstige consequenties ondervinden. Vooral binnen defensie is hiervoor veel aandacht omdat veel militairen met PTSD (post-traumatic stress disorder) te kampen krijgen.

Al jaren worden games en simulaties ingezet. Zo is er onderzoek gedaan waarbij werd gekeken of het spelen van Tetris binnen twee uur nadat er een traumatische ervaring is opgedaan kan helpen om PTSD te voorkomen.

Een bekendere vorm is het inzetten van virtual reality om bij militairen te werken aan het behandelen van PTSD. Zie hierover het Wikipedia artikel of een prima artikel van NBC.


iPad app om PTSD te voorkomen

De Amerikaanse marine werkt aan een app waarmee PTSD voorkomen kan worden.

Deze iPad-app heet ‘Stress Resilience Training System’ en de militairen nemen de iPad mee en beantwoorden vragen en doen kleine spelletjes. Een aangesloten hartslagmeter helpt door te meten. De app geeft advies over het stressniveau.

Op de site Medicalxpress.com vindt u het hele artikel.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.