Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 11-03-2013 | Article Rating | (0) reacties

Jongeren maken massaal educatieve animaties

Jongeren maken massaal educatieve animatiesWat is dit project?

Praten over voedselverdeling saai? Niet met middelbare scholieren die de Clips for GROW workshop volgden, een cultuureducatie project van Stichting HOLY, in aansluiting op de wereldwijde GROW-campagne van Oxfam Novib. Niet alleen leren jongeren in drie uur tijd hoe het komt dat 1 op de 8 mensen elke avond met honger naar bed gaat, ook leren ze hun eigen mening te vertalen in een animatiefilmpje. En dat levert de mooiste animaties op!

Zo worden heftige thema’s als honger, landjepik, fairfood en voedselverspilling door meer dan 500 jongeren verpakt in clips die cool zijn om naar te kijken.

Nu de beste vijftien clips zijn geselecteerd is het aan de leerlingen om campagne te voeren door hun clips via social media te delen en iedereen te laten meedenken over hoe je op een duurzame manier met voedsel om kan gaan.

Stem op favoriete filmpje

Stimuleer deze jonge e-Learning helden en stem op de beste animatie door via www.clipsforgrow.com de favoriete clips te ‘liken’ en te delen.

Holy animator

De animaties worden gemaakt in een eenvoudig te gebruiken online tool: de Holy Animator. Natuurlijk is de vormgeving afgestemd op de doelgroep maar het laat wel zien dat de tool niet moeilijk hoeft te zijn om leuke en prikkelende filmpjes te maken.Voorbeeld

Genomineerden Kaoutar en Dalal (allebei 14 jaar) laten zien wat consumenten zich af zouden moeten vragen voordat zij de kiloknaller in hun karretje gooien.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.