Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 06-03-2013 | Article Rating | (0) reacties

Studium Generale bron van kennis en inspiratie

Studium Generale bron van kennis en inspiratie

Bijna op elke universiteit is er een openbaar podium voor lezing en debat: Studium Generale. Onze eigen offline MOOC en TED ineen.



Wat is Studium Generale?

Op de site www.studiumgenerale.nl zeggen ze het volgende:

Op alle universiteiten in Nederland en op sommige Hogescholen is een afdeling Studium Generale actief. Studium Generale organiseert lezingen, discussies, cursussen en podiumprogramma’s op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur. De activiteiten van Studium Generale zijn in de eerste plaats bedoeld voor studenten en medewerkers van de universiteit, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Zelf ben ik vaker naar dit soort sessies geweest (debat, presentatie) en het niveau is altijd hoog. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden maar de meeste activiteiten kunnen spontaan bezocht worden.

Let op: enkele activiteiten zijn uitsluitend bedoeld voor studenten.

Op de site kunt u doorklikken naar de universiteiten en hogescholen die meedoen. Helaas is er geen algemene agenda voorhanden. Bij de meeste instellingen kun je wel abonneren op de nieuwsbrief waarna je netjes de agenda in de mailbox krijgt.

Terugzien sessies

Een heleboel sessies zijn integraal terug te zien. Bij de Universiteit Utrecht wordt gebruik gemaakt van de software van MediaMission om alle video’s te beheren en beschikbaar te stellen. Je ziet dan zoals hieronder zowel de presentatie als de video.

De afleveringen zijn netjes geordend in een archief dat vrij toegankelijk is.



Ook bij bijvoorbeeld Universiteit Twente vindt u opnames van eerdere activiteiten.

Helaas is zo'n prachtig archief niet bij alle instellingen terug te krijgen.

Prachtig waardevol initiatief, soort MOOC maar dan offline.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.