Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 21-02-2013 | Article Rating | (0) reacties

MCB E-Learning / ILIAS pilot zeer succesvol!

MCB E-Learning / ILIAS pilot zeer succesvol! “Chapeau voor de ontwikkelaars."
“Prachtig! We zijn gestart! Klasse en complimenten!” 
“Ik heb de opleiding als zéér leerzaam en verhelderend ondervonden.” 
“Prima opgezet, vooral de filmpjes, animaties en plaatjes verduidelijkt enorm.” 
“Goede professionele uitstraling en alle facetten worden goed en duidelijk behandeld.” 
“Gaaf om hier aan mee te werken en het is zeer zeker iets waar MCB collega's wat van leren.” 

Pilot
Hierboven staan een aantal ontvangen opmerkingen in de evaluatie na de Pilot.
MCB heeft als pilot de, door Future Learning ontwikkelde, e-learning leermodule inclusief toets met ongeveer 25 mensen doorlopen. Om te kunnen stellen dat de pilot succesvol is verlopen, moest deze aan een aantal eisen voldoen, zoals het behalen van de leermodule door 95% van de deelnemers en het enthousiast zijn van de pilot groep. Op alle punten was de pilot geslaagd en alle deelnemers vonden de opleiding leerzaam en duidelijk. MCB Nederland 
MCB Nederland BV maakt deel uit van de internationale MCB Groep. Op metaalgebied is MCB intermediair tussen klanten en kwaliteitsleveranciers uit de hele wereld. MCB wil graag investeren in een infrastructuur waarbinnen alle werknemers zich kunnen ontwikkelen. Niet alleen werk-specifieke opleidingen, maar ook voor de algemene of persoonlijke ontwikkeling.Er is daarvoor een MCB E-Learning Center opgericht door Future Learning.

Opleiding Materiaalkunde 
MCB heeft besloten een uitgebreide digitale opleiding Materiaalkunde te ontwikkelen, waardoor de medewerkers hun vakkennis kunnen vergroten. Materiaalkunde is geen eenvoudige materie. Het is veel omvattend en vereist al snel een brede basiskennis. De opleiding is opgesplitst in een aantal niveaus en modules, aangepast aan de behoeften van de medewerkers. De wens is uitgesproken dat voor ieder niveau een e-learning module wordt ontwikkeld, met uitzondering van het praktijk gedeelte, waarvoor men bij een locale ROC school een praktijkdag zal lopen. Op dit moment is het aantal voorziene e-learning modules zeven, maar dat kan nog worden bijgesteld.

Blended Learning projecten 
Naast de e-learning modules zal het ook nodig zijn om klassikale sessies te organiseren ter ondersteuning van wat men online heeft geleerd. Het worden Blended Learning projecten waarbij verschillende leermethoden gecombineerd worden zodat de leerstof op een effectieve manier aangeleerd wordt. Deze trajecten worden ondersteund door het Open Source Learning Management Systeem ILIAS.

Mobile Learning
De opleiding kan naast op het werk ook thuis gevolgd worden en het is mogelijk deze zowel op de computer en laptop als op Ipad, tablet en smartphone te volgen. Mobile Learning vergroot het gebruiksgemak en toegankelijkheid voor de deelnemers omdat zij niet plaatsgebonden zijn om de leermodules te kunnen volgen. 


Deelnemers binnen MCB
MCB Groep heeft ongeveer 900 medewerkers in dienst, zowel bij het hoofdkantoor te Valkenswaard als bij zusterbedrijven in Duitsland en België. Alle medewerkers moeten niveau 1 volgen en velen, afhankelijk van hun functie, zullen doorgaan naar hogere niveaus. Vanwege het internationale karakter van MCB en zijn werknemers komen alle cursussen in vier talen beschikbaar: Nederlands, Frans, Duits en Engels.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.