Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 18-02-2013 | Article Rating | (0) reacties

3D-printen nu vanuit app

3D-printen nu vanuit app

Een 3D-print maken is al enige tijd mogelijk. Kleine ontwerpen maar zelfs stoelen en een heel gebouw wordt ontworpen in tekensoftware en kan in het echt worden uitgeprint.

Veel initiatieven

Vorige maand kwam de Nederlandse architect Rinus Roelofs in het nieuws zie o.a. artikel in Intermediair met een ontwerp van een gebouw dat gerealiseerd kan worden met een 3D-printer.

Je kunt op diverse plekken een ontwerp laten inlezen en laten uitprinten en er zijn zelfs al open source printers. Wikipedia legt meer uit over de mogelijkheden.

De basis van een model wordt vaak gevormd door een CAD-bestand.

Autodesk software

Autodesk is een bedrijf dat al erg lang met name software maakt waarmee CAD-bestanden kan worden gemaakt. Als onderwijskundige kijk ik vol bewondering naar mensen die kunnen lezen en schrijven met applicaties als AutoCAD. Voor mij veel te technisch.

Behalve voor professionals maakt Autodesk ook eenvoudigere programma’s. Sommige daarvan zijn gratis zoals 123D Design. Dit is een applicatie voor Mac, PC of online waarmee je als leek snel 3D vormen kunt maken.Maak met app je eigen monster

Nu is een een nieuwe app, vooralsnog voor iOS. Deze app: 123D Creature Met deze app teken je op de iPad eigen monsters.

Ik heb deze app op de iPad uitgeprobeerd (zie Appstore voor € 1,79) en het is erg eenvoudig om een monster te tekenen. Zelfs mijn zoon van 6 jaar kon direct een prachtig gekleurd ‘ding’ maken. Een paar poten, ogen en textuur zijn eenvoudig toe te voegen.


Monster gemaakt door zoon Midas

Mooie aan deze app is dat je vervolgens je zelfgemaakt ontwerp in 3D kunt laten printen. De kleinste vorm is rond $ 40 maar daar komen nog verzendkosten en tax bij.

Mooie ontwikkeling die zeker voor scholen en ontwerpopleidingen interessant kan zijn! Maar misschien zijn er nog meer mogelijkheden? Binnen de zorg? Binnen bedrijven?Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.