Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-09-2017 | Article Rating | (0) reacties

SURF peilt behoefte webhostingdiensten

SURF peilt behoefte webhostingdiensten

Om te zorgen dat medewerkers van instellingen websites kunnen maken, start SURFmarket wellicht een Europese aanbesteding voor webhostingdiensten. Hiervoor wordt de interesse nu gepeild.

Instellingen hebben in het verleden aangegeven dat ze behoefte hebben aan een betrouwbare omgeving waarin medewerkers websites kunnen maken. Het zelf ontwikkelen van een clouddienst heeft geen meerwaarde ten opzichte van het uit de markt halen van deze dienst, concludeert SURFnet. Om toch aan de wens voor webhostingdiensten te kunnen voldoen, wordt er gekozen voor een Europees aanbestedingstraject. Dit traject wordt geïnitieerd en verzorgd door SURFmarket, als blijkt dat hiervoor voldoende animo is.

In juli zijn de instellingen benaderd met de vraag of zij interesse hebben in een dergelijke aanbesteding. Indien er voldoende animo is, zal dit aanbestedingstraject in het najaar van 2017 van start gaan. Het streven is om de raamovereenkomst medio december te laten ingaan.

Bron: SURF


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.