Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-09-2017 | Article Rating | (0) reacties

Stimulering Open en Online Onderwijs 2018

Stimulering Open en Online Onderwijs 2018

De nieuwe call for proposals voor de stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs staat open. In deze regeling stelt het ministerie van OCW financiering beschikbaar voor experimenten met online onderwijs en voor initiatieven om open leermateriaal in te zetten. Onderwijsinstellingen kunnen tot 15 december 2017 projectvoorstellen inzenden.

Nieuwe opzet: 2 pijlers

Pijler online onderwijs: jaarthema peer feedback en peer assessment in online onderwijs. Binnen deze pijler kan subsidie worden aangevraagd voor het herontwerpen van bestaand onderwijs, ofwel het ontwikkelen van nieuw online onderwijs. Nieuw is het jaarthema, dat moet zorgen voor meer focus van de projecten en het versterken van gezamenlijke kennisontwikkeling. Het jaarthema waarop projectvoorstellen dit jaar moeten aansluiten is het effectief toepassen van peer feedback en peer assessment in online onderwijs.

Pijler open leermateriaal. Binnen deze pijler kan subsidie worden aangevraagd voor het experimenteren met hergebruik van bestaande en open leermaterialen binnen communities van vakdocenten. Bedoeld om docenten te stimuleren om gezamenlijk over instellingsgrenzen heen kwalitatief hoogwaardige collecties van open leermaterialen op te bouwen en te (her)gebruiken. Samenwerking kan de kwaliteit van de open leermaterialen verhogen en zorgt er voor dat docenten hun tijd efficiënter gebruiken.

Bron: SURF


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.