Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Infolearn | 01-09-2017 | Article Rating | (0) reacties

Totaaloverzicht van leerlingen in de beroepspraktijkvorming

Totaaloverzicht van leerlingen in de beroepspraktijkvorming

Infolearn is expert op het gebied van leren en ontwikkelen, voor medewerkers én leerlingen!  Onze visie is dat elke medewerker van de organisatie gefaciliteerd moet worden in het leer- en ontwikkelplatform Novio Concept. Om op een effectieve en uitnodigende wijze de leerlingen te registreren én faciliteren in het stageproces, is er een functionaliteit ontwikkelt dat hier naadloos op aansluit; het leerlingvolgsysteem. Met onze expertise en ervaring kunnen wij elke organisatie gedegen advies geven.


Leerlingvolgsysteem faciliteert het plannen, begeleiden, beoordelen en voortgang volgen voor diverse doelgroepen


Het leerlingvolgsysteem ondersteunt leerlingen, begeleiders, leidinggevenden en coördinatoren bij het plannen, begeleiden en beoordelen van leerlingen in de praktijk en geeft een overzicht van het totale leerproces. Met het leerlingvolgsysteem hebben alle betrokken continu inzage in de voortgang van het leerproces van leerlingen en kan de leerling zelf zijn/haar leerproces vormgeven en volgen. Alle leeractiviteiten, beoordelingen en begeleidingsmomenten voor het leren in de praktijk worden verzameld in het leerlingvolgsysteem. Het leerlingvolgsysteem kan voor BBL-leerlingen, BOL-stagiaires of lerenden van andere opleidingsvormen gebruikt worden voor alle niveaus en branches. Er kan gekozen worden voor een algemeen generiek leerlingvolgsysteem voor meerdere opleidingen of voor een specifiek leerlingvolgsysteem per opleiding en/of per opleidingsinstituut.


Invulling en accordering van formulieren & digitale handtekening


Binnen het leerlingvolgsysteem is het mogelijk om beoordelingsformulieren vooraf in te vullen ter voorbereiding op het begeleidingsgesprek. Tijdens het gesprek kan het beoordelingsformulier definitief ingevuld worden. Tevens kan het beoordelingsformulier voorzien worden van een digitale handtekening. Dankzij het opnemen van een digitale handtekening ter accordering, voldoet het leerlingvolgsysteem aan de eisen met betrekking tot de goedkeuring van de verantwoording Subsidieregeling Praktijkleren.


Privacy: rollen en rechten


Wat een specifieke gebruiker in het leerlingvolgsysteem mag zien en/of inzien hangt samen met rollen, rechten en afdelingsstructuur in het Novio Concept. Met behulp van rechten kan per leeractiviteit ingesteld worden welke rol van welke afdeling wat mag inzien. Er kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat begeleiders in de praktijk alleen de voortgang van de leerlingen van hun eigen afdeling kunnen volgen en dat coördinatoren alle leerlingen van de organisatie of organisatieonderdelen kunnen inzien. Tevens kan ingesteld worden dat leerlingen alle activiteiten in het leerlingvolgsysteem zien en inzien of kunnen er zo nodig beperkingen of voorwaarden worden ingesteld.


Nieuwsgierig geworden?


Heeft u behoefte aan meer informatie hieromtrent, heeft u inhoudelijke vragen of bent u nieuwsgierig naar een (vrijblijvende) presentatie? Neem gerust contact op met ons via het telefoonnummer 024 - 360 20 36 of via info@infolearn.nl

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.