Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 13-02-2013 | Article Rating | (0) reacties

Terugblik eLearning Guild webinar over video

Terugblik eLearning Guild webinar over video

Gisterenavond vond er weer een eLearning Guild webinar plaats. Dit keer werd het maandelijkse webinar verzorgd door Jefferson Graham en de titel was “Video Nation: Planning, Shooting, and Sharing Great Video”. Tijd voor een korte terugblik.


Over eLearning Guild

The eLearning Guild is een Amerikaanse organisatie voor e-Learning professionals. Ze doen aan onderzoek, organiseren offline congressen, online e-Learning events en publiceren whitepapers. Er zijn verschillende abonnementsvormen (zie het overzicht). Ik ben voor $99 per jaar ‘Member’ en dit geeft me o.a. toegang tot alle rapporten, online Learning Solutions Magazine, video-archief van offline congressen en de zogenaamde ‘Thought Leader Webinars’.


Technologie webinar

Er was een groot aantal deelnemers en we gebruikten GoToWebinar van Citrix.


De presentator was aanwezig met audio en hij liet af en toe afbeeldingen zien. Video ontbrak en deelnemers konden geen audio gebruiken. Wel was het mogelijk om vragen te stellen in een specifieke ruimte. Antwoorden verschenen op dezelfde plaats. Je kon als deelnemer ook je hand opsteken en je zag een lijst met deelnemers. De sessie werd opgenomen.

Elke functionaliteit staat binnen de GoToWebinaromgeving in een apart en los venster. Dit maakt het wel wat onoverzichtelijk en druk. Soms kijk je ook tegen een desktop aan waar de e-mail meldingen binnenkomen.Aanpak webinar

Jefferson Graham wordt geïnterviewd. Dat is een prettige en afwisselende manier. Visueel is het wel erg slecht. Ik mis video echt en het drukke, rommelige scherm is afleidend.


Bij een onderwerp zoekt hij een afbeelding in een mapje. Beter was het om een gestructureerde presentatie te maken. Nu is het steeds zoeken naar de juiste afbeelding.


Er worden veel vragen gesteld uit het publiek. Dit zorgt voor dynamiek maar tegelijkertijd zorgt dit ook voor het ontbreken/verliezen van de rode draad.

Over de inhoud: Video


In het begin vertelt Graham over zijn geschiedenis. Dan gaat het over het team waarmee hij filmt (alleen en een assistent) en de apparatuur waarmee hij filmt (heel divers). Meestal filmt hij met drie Canon DSLR camera’s.

De software die Graham gebruikt komt ook ter sprake. Voor videobewerking werkt hij op een Mac met Final Cut Pro X. Hij is erg enthousiast hierover en hij gebruikt enkel dit programma.


Natuurlijk wordt er ook gesproken over het filmen met een smartphone. Hij adviseert wel om een externe microfoon te gebruiken, bijvoorbeeld voor de iPhone een iRig microfoon. Er is geen enkele smartphone of consumentenvideocamera met een kwalitatieve microfoon.

Gouden tip van Graham is om de filmpjes altijd kort te houden. Het is beter om een aantal filmpjes van een paar minuten aan te bieden dan 1 van 20 minuten. Hij kiest voor een interview van drie minuten. Soms filmt hij veel meer en biedt dan het extra materiaal op de website, ook weer opgeknipt in korte filmpjes.


Hij besteedt ook veel aandacht aan de voorbereiding en planning. Dat is de kern van videofilmen en een investering in tijd in deze fase verdient zich weer terug.

De functie van B-roll komt aan bod. Dit zijn alternatieve, extra shots die je later kunt inmonteren. Hierdoor kun je veel beter het verhaal vertellen.


Het hele scala aan onderwerpen komt aan bod, van licht, statieven, kijken in de camera, achtergrond, green screen, rendering, opslag, videoservices zoals YouTube en Vimeo en eenvoudige camera’s.


Tenslotte

Het webinar was rommelig waardoor de kennis van Graham als een wervelwind over kijkers werd uitgestort. Iedereen heeft er wel iets relevants en interessants uitgehaald maar van mij hadden ze het wel wat gestructureerder mogen aanpakken waarbij minder onderwerpen wat dieper besproken worden.


Jefferson Graham is auteur van het boek “Video Nation” en technologie columnist voor USA Today. Zie wikipedia lemma over Graham.Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.