Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 07-02-2013 | Article Rating | (0) reacties

Alle educatieve apps netjes verzameld

Alle educatieve apps netjes verzameld

Er is een groot aantal educatieve apps voor smartphone en tablet. Maar in de gemiddelde app store is het moeilijk om dat ene pareltje te vinden. De portal Eduapp brengt ordening in de wereld van educatieve apps.


Marieke van Osch (zie haar website) is één van de oprichters van Eduapp. Hieronder ziet u een interview met Marieke over de inzet van apps in het onderwijs.


Opzet

De portal is gericht op gebruikers in het regulier onderwijs. Maar natuurlijk kunnen ook mensen uit de zorg, overheid of bedrijfsleven geïnspireerd raken!

De portal kent 3 onderdelen:

  • Apps
  • Lesideeën
  • Personen

Personen

Na een gratis account aan te hebben gemaakt kun je anderen volgen om zo op nieuwe ideeën te komen. Dit is goed doordacht en hiermee kom je tot nieuwe apps en word je geprikkeld zonder dat je zelf op zoek gaat.

Lesideeën

Een ander onderdeel vormt de grote verzameling uitgeschreven lesideeën. Nu zijn er al ruim 110 te vinden. In elk lesidee staat een app centraal en hoe deze app didactisch kan worden ingezet.


Apps

Er staan nu al bijna 700 apps in. Het is dus al een erg bruikbare verzameling die met de dag groeit.


Conclusie

Een erg mooie en bruikbare portal die op een slimme manier gebruik maakt van gezamenlijke kennis rondom educatieve apps. De zoekfunctionaliteit werkt prima en de omvang en kwaliteit is nu al prima. Dat belooft veel voor de toekomst.

Een uitbreiding naar gebruik van educatieve apps buiten het regulier onderwijs zou erg handig zijn. Dan kunnen alle opleidingsafdelingen van bedrijven en andere organisaties ook hun kennis delen en inspiratie opdoen. Dit zou een mooie extra categorie zijn.




Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.