Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 30-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

Innoveren bij KPMG

Hoe verloopt innoveren bij een organisatie die als motto heeft ‘cutting through complexity’? In de presentatie “KPMG Business School: Innovative Learning Solutions” krijgen we een voorzichtig kijkje achter de schermen.

Uitdaging is dat het leren binnen KPMG flexibeler moet. Het gaat daarbij om drie gebieden: technische vaardigheden (zoals het uitvoeren van een audit); leadership skills; en business skills. Naast de eisen die de business stelt, is ook gekeken naar de karateristieken van de medewerkers: meestal een HBO of hogere opleiding; relatief jong; affiniteit met, en toegang tot, technologie; en veel op pad.

De pilot volgde een vrij traditioneel patroon: requirements analysis, inrichten van de pilot, uitvoeringsfase, en analyse van resultaten. Er deden vestigingen in 8 landen mee met in totaal 100 deelnemers. De totale doorlooptijd bedroeg een jaar, en de feitelijke pilot 2-3 maanden, afhankelijk van het land. De ingezette middelen bestonden uit een mix van een virtual classroom, collaboration tools, videos, podcasts en ‘bronnen’ in de vorm van documenten. Mobiel betekende tijdens de pilot nog vooral BlackBerry.

De belangrijkste uitkomsten:

  • Medewerkers waardeerden vooral de flexibiliteit – waar en wanneer toegang - waarmee de belangrijkste doelstelling van de pilot gerealiseerd lijkt.
  • Hiervan werd vooral gebruik gemaakt als men onderweg was (56%), thuis aan het werk (44%), of tijdens verloren momenten zoals wachten op een vliegvelds (29%).
  • 80% van de participanten wil in de toekomst mobiele toegang tot meer bronnen.
  • i-phone en i-pad hebben ondertussen de BlackBerry verdrongen; gebruik van de i-pad heeft voorkeur boven de i-phone i.v.m. de schermgrootte.

Op basis van deze uitkomsten is KPMG nu bezig met de selectie van een definitieve toolset en afbakening van de content die vervolgens wereldwijd aan KPMG medewerkers beschikbaar moet komen.

 

Wat vond ik van het gepresenteerde?

De pilot-aanpak was traditioneel en ‘volgens het boekje’. Een doorlooptijd van een jaar lijkt wellicht wat lang, maar er is veel aandacht gestoken in de requirements analyse. De pilotgroep is exemplarisch voor hoogopgeleide kenniswerkers in de private sector, en is vooral wat leeftijdsopbouw en affiniteit met technologie moeilijk vergelijkbaar met bijvoorbeeld de meeste onderwijsinstellingen. 

Bericht van Eric Kluijfhout vanaf de LearnTec 2013


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.