Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

Eduapp.nl verzamelt educatieve apps en lesideeën

Eduapp.nl verzamelt educatieve apps en lesideeën

Eduapp heeft afgelopen week de eerste versie van een online-portal voor het vinden, delen en ontdekken van educatieve apps gelanceerd.

Het platform biedt volgens de makers een onafhankelijk, objectief en betrouwbaar kennisplatform over educatieve apps, die zijn gerangschikt op sector, inhoud, vak- en leergebied. Ook komt de site lesideeën voor in de klas en tips voor thuis.

Marieke van Osch, onderwijskundige en één van de initiatiefnemers: “Veel scholen hebben voor hun lesprogramma’s tablets aangeschaft, maar worstelen nog steeds met de didactische inzet ervan in de klas. Ook veel leraren weten niet goed hoe ze in de wirwar van apps de voor hen meest geschikte toepassingen kunnen vinden. Op eduapp.nl is vanaf nu het antwoord te vinden.”

Op Eduapp staan niet alleen educatieve apps, vindbaar door rubricering volgens landelijke standaarden, maar zijn aan de apps ook lesideeën gekoppeld.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.