Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

Nederland doet mee aan Open Education Week

Nederland doet mee aan Open Education Week

Het Nederlandse hoger onderwijs doet voor de tweede keer mee aan de wereldwijde Open Education Week, om aandacht te vragen voor open onderwijs.


Van 11 – 15 maart 2013 worden diverse activiteiten bij en door instellingen georganiseerd. Wereldwijd wordt tijdens deze week aandacht besteed aan de vraag hoe open education het onderwijs kan bevorderen, verbeteren en toegankelijker kan maken en hoe het kansen kan creëren voor samenwerking en innovatie.

Wereldwijd groeit het open en online onderwijs snel, met de massive open online courses (moocs) als bekend voorbeeld. Ook Nederlandse hogescholen en universiteiten nemen stappen op het gebied van open educational resources (OER), digitale leermaterialen die online vrij beschikbaar zijn voor (her)gebruik, en moocs.

Tijdens de Open Education Week lanceren de special interest group OER en SURF op maandag 11 maart het Trendrapport OER 2013. Het trendrapport beschrijft de stand van zaken en trends op het gebied van open educational resources. Op woensdag 13 maart vindt het landelijke OER-event van de TU Delft, Open Universiteit en SURF plaats.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.