Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 29-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

LearnTEC 2013 vooruitblik

Vandaag opent in Karlsruhe de 3-daagse LearnTEC beurs en conferentie op het gebied van (beroeps) onderwijs (‘Bildung’), leren en IT. Deze voor Duitsland toonaangevende beurs en conferentie wordt dit jaar alweer voor de 21ste keer georganiseerd. Namens e-learning.nl zal Eric Kluijfhout van de Open Universiteit vanaf morgen verslag  doen. Wat valt hem nu al op?

LearnTec logoBij bestudering van het congres-programma vallen een aantal zaken op: 

Veel bekende onderwerpen, die we het afgelopen jaar ook in Nederland op bijvoorbeeld De Onderwijsdagen, het E-learning Event, en het CVI congres zijn tegengekomen:  mobiel leren, serious games, augmented reality, blended learning, OER, MOOC’s .... Daar staat tegenover dat ik niets heb kunnen vinden over bijvoorbeeld learning analytics en de flipped classroom. Maar wellicht hebben onze oosterburen daar hun eigen termen voor .... 

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor technologie. Maar ook didactiek – zonder twijfel in de traditie van het Duitse ‘bildungs’ concept - heeft doorlopend een eigen track in het programma. Daarnaast ook veel aandacht voor management als apart track, en flink wat presentaties door niet-onderwijsorganisaties en bedrijven.


In de beurshal zijn de stands geclusterd naar o.a. GAMES@LearnTec, ePub@LearnTEC, Trainers en coaches, Mobile learning en 3D leeromgevingen.

Helaas lukt het me niet de eerste dag al in Karlsruhe aanwezig te zijn, maar morgen en overmorgen vind je hier impressies van dag 2 en dag 3 van LearnTEC 2013.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.