Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

“Universiteit belemmering voor succes”

“Universiteit belemmering voor succes”

Een universitaire opleiding is tegenwoordig de grootste belemmering voor succes. Dat zegt Dale J. Stephens, een van de hoofdsprekers op het e-Learning Event 2013  dat op 16 april wordt gehouden in Den Bosch.

Stephens is oprichter van UnCollege, een “sociale beweging gericht op het veranderen van de notie dat naar de universiteit gaan de enige weg naar succes is.” Het idee voor UnCollege ontstond uit zijn eigen frustratie over de topdown-methode waarbij de student weinig controle heeft over wat hij leert.

De opkomst van platforms zoals Udemy, Udacity en Coursera, die kwaliteitsonderwijs gratis beschikbaar maken via internet, ziet hij als een zeer positieve ontwikkeling. “Zij halen het leren weg uit het klaslokaal en geven individuen er zeggenschap over.”

Het volledige interview is te vinden op de website van het e-Learning Event.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.