Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

E-learningmarkt Afrika groeit naar 512,7 miljoen dollar

De e-learningmarkt in Afrika groeit van 250,9 miljoen dollar in 2011 naar 512,7 miljoen in 2016. Dat stelt onderzoeksbureau Ambient Insight in een nieuw rapport.


In het regionale rapport is gekeken naar de markt in zestien landen: Algerije, Angola, Ethiopië, Ghana, Kenia, Marokko, Mozambique, Nigeria, Rwanda, Senegal, Zuid-Afrika, Tanzania, Tunesië, Oeganda, Zambia en Zimbabwe. Senegal kent de sterkste groei van Afrika: 30,4 procent. Daarna volgen Zambia en Zimbabwe met respectievelijk 27,9 en 25,1 procent.

Volgens Tyson Greer, ceo van Ambient Insight, biedt Afrika lucratieve kansen voor leveranciers. “We hebben eerdere voorspellingen voor de meeste Afrikaanse landen significant naar boven bijgesteld, om drie redenen. In de eerste plaats wordt in alle landen die in het rapport genoemd worden, gewerkt aan vergaande digitalisering van het hoger onderwijs. Ten tweede is er sprake van een verbazingwekkende stijging van het aantal mensen in Afrika dat online cursussen volgt. Tot slot zien we een groei van e-learning in het bedrijfsleven, vooral in opkomende economieën.”

Zeven van de tien landen met de snelstgroeiende economieën, liggen volgens de Wereldbank in Afrika.

Een gratis samenvatting van het rapport is te vinden bij Ambient Insight


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.