Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-01-2013 | Article Rating | (1) reacties

UvA lanceert eerste gratis online cursus

UvA lanceert eerste gratis online cursus

De Universiteit van Amsterdam lanceert op 20 februari de eerste massive open online course (mooc). Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich aanmelden voor de cursus Introduction to Communication Science.

De gratis online cursus is Engelstalig, duurt acht weken en behandelt aan de hand van videocolleges alle aspecten van communicatie – van geschiedenis en theorie tot invloed van de media op de maatschappij. Elke week krijgen de deelnemers opdrachten.

De online cursus is een initiatief van het College of Communication en de Graduate School of Communication Science. “De mooc biedt een nieuwe manier om middelbare scholieren, toekomstige schakelstudenten en mensen werkzaam in het bedrijfsleven te bereiken”, zegt Martine Selm, directeur van het College of Communication.

De UvA ontplooit verschillende initiatieven op het gebied van ict in het onderwijs. Steeds meer hoorcolleges zijn online te bekijken – via livestream of na afloop. Het ontwikkelen van en het experimenteren met moocs past in het streven kennis breed beschikbaar te maken en de aantrekkelijkheid van een wetenschappelijke studie te laten zien.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Therra
Van Therra | 06-02-2013
Wat een goed initiatief. Hoop dat het ook op een later moment terug te kijken is.

Annemarie de Graaf
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.