Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

Gratis online hoorcollege trekt duizenden cursisten

Gratis online hoorcollege trekt duizenden cursisten

Een reeks gratis hoorcolleges van de Universiteit Leiden over Europees recht heeft inmiddels tienduizend aanmeldingen. Wekelijks komen er duizend cursisten bij, meldt de Volkskrant vandaag.

De Universiteit Leiden is de eerste Nederlandse Universiteit die een cursus aanbiedt via Coursera, een Amerikaanse site voor massive open online courses (moocs). Coursera ging vorige zomer van start als platform van twaalf topuniversiteiten in de Verenigde Staten en Europa.

Stefaan van den Bogaert, de hoogleraar die de cursus in mei gaat geven, noemt in de Volkskrant de belangstelling ongekend. “Als je bedenkt dat er aan de hele rechtenfaculteit een kleine vijfduizend studenten studeren en dat er na twee maanden, zonder noemenswaardige publiciteit, zich al twee keer zoveel mensen hebben aangemeld voor deze onlinecursus, dan realiseer je je het potentieel van zo'n mooc.”

Lees ook:
Topuniversiteiten sluiten zich aan bij e-learningplatform
Softwarebedrijven omarmen moocs
Britse Open Universiteit lanceert moocs


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.