Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

Masterclass over smartboards en informatieschermen

Op 23 januari start de masterclass 'Hoe kun je Smartboards en grote beeldschermen efficiënt inzetten op de werkplek en op school?' Prof. dr. Marcus Specht, hoogleraar Advanced Learning Technologies bij de Open Universiteit, verzorgt de masterclass.

De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Kennisnet. Deelname aan masterclass en aan de live sessie op vrijdag 25 januari is gratis.

Er komen twee onderwerpen aan bod. Het eerste betreft het gebruik van interactieve whiteboards of 'smartboards' in het onderwijs. Specht bespreekt de beschikbare software, methoden voor effectief gebruik en hoe creativiteit en een persoonlijke doceerstijl met behulp van smartboards ontwikkeld kunnen worden.

Informatieschermen

Het tweede onderwerp betreft het gebruik van BigScreens buiten het klaslokaal in zo genoemde info-terminals of 'situated displays'. Deze worden steeds vaker ingezet voor informatieverspreiding op school, op de campus en in openbare locaties. Het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) doet onderzoek naar het gebruik van dergelijke 'situated displays' en 'signage software' voor gedistribueerde informatieverspreiding, het ontwikkelen van een corporate identity, en bewustwording van medewerkers en leerlingen over zaken als energieverbruik of gezondheid. Tijdens de masterclass gaat Specht in op het gebruik van deze systemen en de manier waarop ze ingezet kunnen worden in het onderwijs en de ondersteuning daarvan.

Opzet

Alle activiteiten zijn via de computer te volgen. De masterclass start op woensdag 23 januari 2013 met een forumdiscussie. Op vrijdag 25 januari vindt van 15.00 tot 16.00 uur de live-sessie plaats. Na afloop van de eerste live sessie van de masterclass blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie. Op dinsdag 29 januari vindt van 20.00 tot 21.00 uur een tweede live-sessie plaats met presentaties van wetenschappelijke papers door onderzoekers en de mogelijkheid om vragen te stellen. Deelname aan masterclass en live-sessies is gratis.

De masterclass richt zich op docenten, opleiders, onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en op andere professionals die geïnteresseerd zijn in effectievere, efficiëntere of toegankelijkere vormen van onderwijs, leren of kennisdelen.

Meer informatie bij de Open Universiteit.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.