Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

“Online hoorcolleges geen goed idee”

“Online hoorcolleges geen goed idee”

Hoorcolleges die alleen online te volgen zijn, zijn geen goed idee. Dat stelt Tom Hoven, voorzitter van de studentenvakbond AKKU in een reactie op een voorstel van hoogleraar Jan Derksen.

Derksen pleitte begin deze week in de Volkskrant voor online studeren, omdat studenten zich tijdens (verplichte) colleges vaak weinig geïnteresseerd tonen. De colleges kosten bovendien docenten veel energie.

Hoven stelt in een opiniestuk in dezelfde krant dat het persoonlijk contact tussen docent en student, en de ruimte voor discussie, essentieel is. Online colleges zijn volgens hem juist een stap terug naar de tijd dat hoorcolleges eenrichtingsverkeer waren. Studenten achter hun laptop naar colleges laten luisteren, komt de kwaliteit van het onderwijs niet ten goede.

Naast de reguliere colleges, zouden volgens Hoven meer colleges aan kleine groepen of in werkgroepvorm gegeven moeten worden. Hiervoor zijn niet altijd docenten of hoogleraren nodig, de colleges kunnen ook gegeven worden ouderejaars studenten.

In een online poll van de Volkskrant geeft 67 procent van de respondenten aan vast te willen houden aan traditionele vormen van kennisoverdracht. Drieëndertig procent is voorstander van internetcolleges.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.